Editorial November 2010

Διανύουμε τους πρώτους 3 μήνες του διεθνούς έτους Νεολαίας, που ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου 2010, με σκοπό την ένταξη των νεανικών προτεραιοτήτων από την διεθνή κοινότητα.
Για ακόμα μία φορά μένουμε μακριά από τα διεθνή γεγονότα και στεκόμαστε αγάλματα απέναντι  στις διεθνή  εξελίξεις. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στη χώρα μας για πολλοστή φορά είναι ελάχιστες, οι καινοτομίες και οι ιδέες των νέων ανθρώπων παραμένουν στοιβαγμένες σε ράφια εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων, καθώς και  μία κοινωνία ενηλίκων, μένει για ακόμη μια φορά στα λόγια και χρησιμοποιεί τους νέους μόνο  για εξεγέρσεις, πορείες, επαναστάσεις και αντάρτικο. Οι νέοι της 17 Νοέμβρη δεν σήκωσαν απλά ένα μπαϊράκι απέναντι στο καθεστώς , αλλά προέτρεψαν και προσπάθησαν να προβάλλουν ιδεώδη και ιδανικά που η τότε κοινωνία των ενηλίκων γύριζε την πλάτη και που για ακόμα μια φορά κλειδώθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Πέρασαν ανεπίστρεπτη αυτές οι αντιλήψεις και πρέπει να τρέξουμε και να καλύψουμε κενό μισού αιώνα, οι σημερινοί νέοι ξέρουν να αξιολογούν και να χαράζουν πορείες, όσο και αν οι βραβεύσεις καθηγητών από το Yale University, οι πρωτιές μαθητών σε παγκόσμια πρωταθλήματα και οι νεανικές δράσεις αποκρύπτονται και ημί-προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Αυτό το μέλλον που διαγράφεται πρέπει να στηριχτεί στους νέους ανθρώπους , αυτό το μέλλον πρέπει να βασιστεί στις καινοτομίες των νέων ανθρώπων, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στις καινοτόμες, ξεκάθαρες ιδέες των νέων ανθρώπων του τόπου μας.